Eстествени бои за великденски яйца

Eстествени бои за великденски яйца

Как да си направите домашно приготвени естествени багрила за великденски яйца с храната във вашата кухня?

Декорирането на великденски яйца е празнична традиция, обичана от всички. И докато винаги можете да се придържате към това, което знаете, и да използвате евтин комплект за боядисване, за да свършите работата, в крайна сметка ще получите занижен, леко селски вид, ако използвате съставки, които вече имате в кухнята си. Точно така, просто се отправете към килера или хладилника, за да намерите всичко необходимо, за да направите естествена боя за великденски яйца .

Като следвате стъпките по-долу, ще можете да превърнете зеленчуците, плодовете и подправките в одобрени екологични багрила. Действителният процес на боядисване е идентичен с това, което сте правили в миналото – сварете яйцата си , оставете да се охладят и потопете в домашно приготвената боя. Единствената разлика: Можете да приспособите боята към желания резултат, като коригирате времето и добавените материали (помислете: допълнителни люспи от лук за по-смел оранжев оттенък). Искате фино измиване на цвета? Оставете яйцата си да се накиснат за 30 минути. Искате да направите ярки? Оставете ги в боята за една нощ.

Тук идва забавната част: Изберете вашия цвят(ове) и започнете да боядисвате!

Как да си направим естествена боя за великденски яйца?

  1. Комбинирайте 1 литър вода и 2 супени лъжици бял оцет в средна тенджера.
  2. Оставете да заври и добавете съставките си за боядисване за цвета на яйцата по ваш избор (изброени по-долу). Намалете котлона и оставете да къкри за 30 минути.
  3. Оставете да изстине. Прецедете боята, за да премахнете всички хранителни фрагменти.
  4. Добавете яйцата към прецедената боя и оставете да кисне поне 30 минути. Когато достигне желания цвят, извадете яйцето с клещи и го подсушете с хартиени кърпи.

Цветовете за естествената боя?

Получете желания цвят, като добавите тези съставки към сместа от вода и оцет и след това следвате четирите стъпки, описани по-горе (освен ако не е посочено друго).

домашно приготвени великденски яйца, боядисани с естествени съставки, включително люспи от лук и червен пипер

Сподели